Αποθρασύνθηκαν οι σειρήνες του νεοφιλελευθερισμού

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εντεινόμενες και πολύπλευρες επιθέσεις κατά των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ως η μαγική λύση για τα προβλήματα της οικονομίας.

Με άλλοθι τη διεθνή κρίση και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, βομβαρδιζόμαστε από συνταγές και προτάσεις που μονότονα και προκλητικά απαιτούν την ασυδοσία στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση κάθε κοινωνικού δικαιώματος λες και σ’ αυτά οφείλονται τα προβλήματα της οικονομίας! Είναι θράσος τα τραπεζικά χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά λόμπυ που δημιούργησαν την κρίση να ζητούν να πληρώσουν τα σπασμένα, με νέα λιτότητα και με νέες περικοπές οι εργαζόμενοι!

Στους γνωστούς Νεοφιλεύθερους «μάγους» (ΔΝΤ-Ecofin,κλπ) προστέθηκε χθες και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, κ. Σπέκχαρντ, ο οποίος μας πρότεινε εργασιακό μοντέλο “μπανανίας”!

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που δημιούργησε τη διεθνή κρίση και έχουν τη κύρια ευθύνη για την φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους γι’ αυτό θα έπρεπε να ‘χει βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα, να ‘χει αναθεωρήσει την πολιτική της και να μην δίνει «μαθήματα» ύφεσης, λιτότητας και υποταγής στο τραπεζικό και επιχειρηματικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Οι συνταγές αυτές εφαρμόσθηκαν σε όλο τον πλανήτη και οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου απαιτείται ριζική αναπροσαρμογή και αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε όλους αυτούς τους κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού και να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος και ανάπτυξης, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, της λιτότητας και της ύφεσης.

Σε κάθε περίπτωση τα Συνδικάτα είναι αποφασισμένα να αντιπαλέψουν συντονισμένα και αγωνιστικά αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές, αντιαναπτυξιακές και καταστροφικές πολιτικές και να αποτρέψουν την εξαθλίωση των πολλών προς όφελος των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα