Αδιαφανείς Διαδικασίες Προγραμμάτων STAGE

Οι παρακάτω υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΔ δηλώνουμε:
Παρά τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις μας στο ΔΣ για τον εξορθολογισμό των αναγκών και την ύπαρξη κριτηρίων στο ζήτημα των προσλήψεων stage, η Κυβέρνηση της ΝΔ δια της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη Πετραλιά και του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργου Βερναδάκη συνεχίζουν απροκάλυπτα χωρίς προσδιορισμό των αναγκών και χωρίς τον καθορισμό αντικειμενικών κριτηρίων, την πολιτική ομηρία χιλιάδων νέων μέσα από τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage).
Ζητάμε από το ΔΣ να σταματήσει αυτή τη πολιτική εμπαιγμού των νέων ανέργων και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς στη βάση των πραγματικών αναγκών με στοχευμένα τα πεδία εφαρμογής και με διαφανείς διαδικασίες μοριοδότησης και επιλογής των ενδιαφερομένων ανέργων. Στον καθορισμό νέων προγραμμάτων απόκτησης εμπειρίας με πλήρη ασφάλιση, με οριοθέτηση έναρξης και λήξης αυτών και με πιστοποίηση του χρόνου πραγματοποίησης τους.
Μέχρι να αλλάξει αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να μην ψηφίζουμε κανένα νέο πρόγραμμα stage , ούτε καμία ανανέωση των παλαιών προγραμμάτων.

Κοντοπάνος Μανώλης – Εκπρόσωπος ΓΣΕΕ
Γεωργακόπουλος Γιώργος- Εκπρόσωπος ΓΣΕΕ
Αντζινας Νικόλαος- Εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ
Κίτσιος Δημήτριος – Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΟΑΕΔ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα