Αγωνιστικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10/9/2011 μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλους τους κλάδους και χώρους διαδήλωσαν ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και απαίτησαν να μπει τέλος στις αντεργατικές και αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία και βυθίζουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
Η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η ακρίβεια, η περικοπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την κρίση και τα ελλείμματα για τα οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη να τα πληρώσουν οι ένοχοι, οι έχοντες και κατέχοντες.
Ιδιαίτερα τονίστηκε η θέση των Συνδικάτων για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της Εργοδοτικής αυθαιρεσίας, των Απολύσεων και της Ανεργίας σ’ όλη τη χώρα, που έχει πάρει ήδη εφιαλτικές διαστάσεις.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς το «ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα των εργαζομένων.
Τα Συνδικάτα της χώρας μας ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το μεγάλο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ συλλαλητήριο – διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πολωνία , αντιδρώντας μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους στις πιο ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Βρυξελλών και των οικονομικά ισχυρών που επιβάλλουν πανευρωπαϊκή λιτότητα

ΓΣΕΕ – ΕΚΘ: Ψήφισμα Συλλαλητηρίου Για να κατεβάσετε το ψήφισμα πατήστε εδώ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook