• Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

  Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

  • No Comment
  • 197 Views
  • 0 Like

  2/9/21

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

   

  Η ΓΣΕΕ  εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Του ανθρώπου που μέσα από τη μουσική του αλλά και την αγωνιστική του δράση, άφησε το στίγμα του και αναδείχθηκε μία από τις σημαντικότερες και πολυσυζητημένες  προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας, με παγκόσμιο κύρος. Έζησε τη λατρεία του κόσμου, μα πάνω από όλα έζησε στο έπακρον τη δημιουργία. Παγκόσμια προσωπικότητα που η μουσική του είναι συνυφασμένη με τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και  τις αγωνίες των ανθρώπων.

  Μπορεί ο Μίκης Θεοδωράκης στη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία να κατάφερε να γράψει πάνω από 1000 τραγούδια, συμφωνικά έργα, μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τραγωδίες, μουσική για κινηματογράφο, αυτό όμως που θα μείνει ανεξίτηλο στην παγκόσμια μνήμη, είναι ότι χάρη σε αυτόν η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία ο λαός ακούει και τραγουδά, μελοποιημένη, βραβευμένη ποίηση στις καθημερινές του στιγμές.

  Το αποτύπωμα του Μίκη Θεοδωράκη θα μείνει ανεξίτηλο. Τα τραγούδια του, άλλοτε λυρικές μελωδίες -αγκάλιασμα του οράματος και των ονείρων- και άλλοτε επικοί χείμαρροι,  συντρόφευσαν τους αγώνες του ελληνικού λαού και συνόδευσαν μουσικά τις κινητοποιήσεις του.

  Ο Μίκης Θεοδωράκης σύμβολο της ζωντάνιας, της μαχητικότητας και της αισιοδοξίας, έφυγε πλήρης ημερών αλλά τον θάνατό του από καιρό είχε νικήσει….«Στα περβόλια, μες στους ανθισμένους κήπουςαν σε πάρω, Χάρε, στο κρασίαν σε πάρω στον χορό και στο τραγούδιτότες χάρισέ μου μιας νυχτιάς ζωή»(«Στα περβόλια»,1962, στίχοι, μουσική Μίκης Θεοδωράκης)                                                                                                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΣΕΕ  

  Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Διεύθυνση: Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Ταχυδρομική θυρίδα: ΤΘ 3626, ΤΚ 10210

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202100

fax: 210-8202186, 210-8202187

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202296

fax: 210-8202144